Samenstelling

SAMENSTELLING & KENMERKEN:

MOUT

1. Pilsmout is een licht gekleurde mout van circa 3 EBC. Pilsmout wordt, zoals de naam al zegt, als enige moutsoort gebruikt voor de bereiding van pils, en is ook de basis voor veel andere biersoorten.

2. Munchener mout 15 EBC: Basismout voor amberkleurige bieren. Geeft een moutige smaak en aroma aan het bier.

HOP

1. Saaz is een hopvariëteit, gebruikt voor het brouwen van bier.

2. Wye Challenger of kortweg Challenger is een hopvariëteit, gebruikt voor het brouwen van bier.

GIST

De gist “Brouwerij ter Dolen” wordt gebruikt om het Geistinger Vinkenbier te brouwen.

Alcoholpercentage: 6,1%

Het is een volmondig, fluweelzacht en onvergelijkbaar blond, lichtbitter en -fruitig degustatiebier van hoge gisting (nagisting  in de fles) met 6,1% alcoholgehalte dat gebrouwen wordt met 2 soorten mout en 2 edele hopsoorten en dat door de brouwmethode na gisting een volle zachte smaak krijgt. Vinken blond is gebrouwen met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Alhoewel je het niet onmiddellijk zou zeggen is Vinken Blond 30% bitterder dan een doorsnee pils.

Advertenties