Persbericht 2017

Maaslenjer Tripel gelanceerd

Na de Vinken blond, door het Geistinger Vinkenbier in 2013 gelanceerd, werd op zaterdag 29 april jl. broertje Maaslenjer Tripel boven de doopvont gehouden, met de gedachte om beide Maasoevers dichter bij elkaar te brengen.

Een vierhonderdtal genodigden waaronder ook enkele burgemeesters van beide kanten van de Maas werden verwelkomd door de vriendengroep van het Geistinger Vinkenbier en door burgemeester Jo Brouns.  Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw vertegenwoordigde de overzijde van de Maas.  Daarnaast kwam ook burgemeester Jan Creemers van Maaseik het bier proeven.

De avond verliep tweeledig.  Tijdens de receptie waren burgemeesters, sponsoren en pers, bestuur en familie, aanwezig.  Er werd geproefd.  Een assortiment van hapjes zorgde tevens voor de inwendige mens.

Voorzitter Luc Van Esser benadrukte vooral zijn wens om met dit bier een brug te slaan tussen de beide Limburgen in het Maasland.  Burgemeester Jo Brouns onderstreepte nog eens het belang van de streekgastronomie van de gemeente Kinrooi waar ook de Maaslenjer met open mond ontvangen wordt.

Nadien lag de klemtoon op het gezellig samenzijn waar Ansambel Bogovic voor de muzikale noot zorgde.

De Maaslenjer Tripel leefde reeds lange tijd in gedachte.  Er werd geproefd. Menige proefbrouwsels werden gemaakt. En plots legde Peter Narinx, die geboren werd met brouwersbloed in de aderen en later hobbybrouwer werd, de  basis van het recept.  De appel valt niet ver van de boom want het eerste bier in Geistingen in 1866 werd gebrouwen door  Jan Vinken-Elisabeth Narinx uit Kessenich.  150 jaar later!  Vinken-Narinx.  De geschiedenis herhaalt zich…! …Vandaag schuiven de flesjes van de band bij Hendrick Hanssen, brouwmeester van kasteelbrouwerij Ter Dolen.

Het is een nieuw recept met een herkenbaar logo: de Maaslenjer, gestileerd door graficus Mario Moris. Een noeste werker, zo kunnen we de Maaslenjer kortweg omschrijven, aan beide zijden van de Maas. Ons bier beschouwen we ook als een aanvulling op het assortiment van de Kinrooise streekproducten.  Het brede aanbod van groenten, met asperge als grote troef wordt nu nog meer verrijkt met Vinken blond en onze nieuwe aanwinst Maaslenjer Tripel. Aan de streekgastronomie van Kinrooi willen wij ons steentje graag bijdragen. En zoals vele proevers slagen we daar bijzonder wel in.

Dat we lekker kunnen eten aan de Maaskant daar twijfelt niemand aan.  Producten van eigen streek, diverse soorten groenten en fruit … en daar hoort, naast een heerlijk lokaal wijntje, ook een streekbiertje bij.